Velkommen til Home Sweet Bornholm

Velkommen til Home Sweet Bornholm 
Her deler jeg tanker og oplevelser fra skønne Bornholm, hvor jeg er flyttet til 1. maj 2016. Jeg kommer fra et dejligt -men hektisk- liv i København, og med mig har jeg et ønske om mere ro, fokus og selvstændighed, bl.a. via min nye butik, passion.kommunikation.

Følg med i mit møde med de lokale, få indblik i perspektiver på forskellene ved by- og øliv og meget mere. Velkommen.


 

Boligkøber for første gang

blog boligkoeber foerste gang

Vælg med hjertet - men kontrollér alt med hovedet

Er det hul i hovedet at købe hus i et udkantsområde?

Denne artikel kan ikke undgå at blive personlig, da jeg både er forfatter og hovedperson, så vi kan lige så godt få min førstegangskøber-situation på plads. For et par år siden flyttede jeg til Bornholm og startede selvstændig virksomhed. Jeg lejede mig ind i forskellige boliger, men efterhånden som jeg faldt til på øen, begyndte en tanke at tage fat: Hvorfor ikke købe min egen bolig på denne dejlige ø? Men straks meldte tvivlen sig. For er det nu klogt at købe bolig i et såkaldt yderområde og tilmed som single og selvstændig med svingende indtægt? Af ren og skær panikangst for at købe katten i sækken kontaktede jeg fire kloge mennesker, der kunne hjælpe mig med at få sat struktur på delelementerne i den beslutning, der for mig og mange andre er meget stor.

Læs artiklen i pdf her.

Læs artiklerne i Magasinet Bolius

Lars Andersen / Justine Høgh

Toårs Ø-jubilæumsskrift

blog bornholm to aar

 ‘Nisser’ flytter også til Bornholm

I disse dage er det to år siden, jeg trak teltpælene i København op for at flytte til Bornholm, helt præcis 1. Maj 2016. Det er mærkeligt at tænke på, at jeg for kun to år siden gik og pakkede flyttekasser i en lejlighed på tredje sal i Hellerup og havde mine sidste dage i Bolius i Realdania.

Ude godt, hjemme bedst ... men hvor er hjem?

blog ude godt hjemme bedst

”Hvorfor er du egentlig flyttet til Bornholm?”
Dét spørgsmål har jeg fået vidunderlig mange gange det sidste godt halvandet år. Havde jeg fået en krone pr. gang, havde jeg for længst købt et palæ på østkysten og en hvid Tesla – med chauffør.

Kvickly reddede mig fra vintermørket

blog reddet fra vintermoerket

Jeg blev advaret. Både af mine fraflyttede bornholmske venner i København, der allerede under planlægningen af min flytning til klippeøen ved enhver given lejlighed talte stolpe op og stolpe ned om den bornholmske vinter. Om hvordan den har mange drømmende ’tjøwenhaunere’ på samvittigheden, og om hvordan man kunne risikere at blive kvalt i sne.

Julekort fra øen i søen

borholm oen i soen

Tak fordi I er min resiliens i det bornholmske vintermørke

I disse SKAM-tider indleder jeg naturligvis dette bogindlæg med en chatbesked fra en loge-netværks-ven, der liiige skulle høre, om jeg stadig lever derude på den rå, kolde klippeø, når hun nu sad og varmede sig trygt og godt i Virum.
Hun spurgte således:

Om at finde hjem i Udkantsdanmark

Det lå langt fra i kortene, at jeg skulle forlade hovedstaden og rykke teltpælene til Bornholm, da jeg for syv år siden skrev journalistisk hovedopgave på og om klippeøen. Men efter knap tyve år i København og fem i fast job i en stor virksomhed med tryk på, skulle der ske noget. Noget helt andet. Noget langsomt, noget roligt, noget med mere natur og himmel og mig i balance. Derfor sagde jeg job og lejlighed op, flyttede til Bornholm og startede mit eget firma. Et spring jeg ikke har fortrudt et sekund. Ikke ét.

Dagens navn: Louise Skøtt Gadeberg

Freelancejournalisten har sagt farvel til fuldtidsjob i København og er blevet chef i egen forretning på Bornholm

Af Tommy Kaas
Du kan godt li’ at være freelancer. Hvorfor?
  – Der er en utrolig stor frihed i at være direktør i sin egen butik. At kunne sige ja til spændende opgaver og projekter – og ’nej tak’ til det, jeg ikke har lyst til. Der er mange dejlige ting ved at have kollegaer og en arbejdsplads. Men styrken og selvstændigheden i at styre sin egen butik, kombineret med ansvaret… Det er meget frisættende og motiverende.

»Jeg er ret vild med at være direktør i min egen butik«

"Det er sjovt, hvordan jeg er blevet meget entreprenant tænkende, efter at jeg startede som freelance. Jeg ser historier og forretningsmuligheder alle vegne," siger Louise Skøtt Gadeberg.


Interview om at være glad for at være freelancer.
Bragt på Journalisten.dk og i Dansk Journalistforbunds nyhedsbrev den 6. september 2016.
Skrevet af journalist Maria Brus Pedersen.


Som freelancer tjener Louise Skøtt Gadeberg mindre og arbejder hårdere. Men hun får udforsket helt nye sider af sin faglighed. »Det lyder måske damebladsagtigt, men jeg får af og til følelsen af at være nyforelsket i mit fag og mit nye liv«

Sshhh!! Vær lige stille, så I kan høre mig larme…

Blogindlæg fra magasinet Bedre Hjem, skrevet i marts 2016, bragt i juli 2016, af Louise Skøtt Gadeberg.


Jeg er en meget støjende person, vil de fleste nok sige... Man er fx sjældent i tvivl om, om jeg er til stede på arbejdet her i Bolius. Jeg taler ofte højt – måske fordi jeg er halvdøv – har let til både skraldlatter og skideballer, kan utrolig mange sjove anekdoter og har en mening om det meste, hvilket jeg gerne beriger andre med.

Aftentanker: Vov dig ud – og bliv taget imod

Det er lørdag aften. Jeg er hjemme, glad og rolig efter en dag med løb, arbejde, sol og strandtur, grill og nu lidt tanker om det hele. Hvor er alting gået utrolig stærkt de sidste 5 uger. 5 uger!! Min tid på Bornholm føles som det tidobbelte – på den gode måde. Mine tanker flyder tilbage…

At rive sit liv op med rode – flytte til Bornholm og starte egen virksomhed – igangsatte nemlig nogle temmelig frygtindgydende tanker, dengang ideen blot stod skrevet på papiret med drømme-jeg-engang-skal-gøre-noget-ved. Det var i januar 2016, hvor jeg brugte meget tid på at tænke over, hvad der mon var min vej – eller min næste vej – for jeg kunne mærke, noget skulle ske. At eventyr pressede sig på.

Pakke-flytte-logistik er ikke for sarte sjæle…

Det er alligevel utroligt, så langt tid det tager at planlægge en flytning. Fra første flyttedrøm til vognen er læsset. Alt er besværligt – men heldigvis også sjovt og hyggeligt, hvis man er lidt kreativ.

Når man fx ikke har bil, så henter man ikke bare lige 20 flyttekasser i uhåndterbar størrelse i Silvan… Det er næsten fysisk umuligt at transportere dem ind i en bus, uden at nogen kommer til skade. I stedet kan det anbefales at ringe til sin stærke veninde fra Lolland, der tilfældigvis er i byen og som gerne vil hjælpe for en kop kaffe og en krammer.

Fra Hellerup til det der “Udkantsdanmark”…

Dette smukke billede tog jeg i sommeren 2015. Det er fra Allinge på Bornholm, og jeg var på cykelferie med min veninde. For jeg fik slet ikke nok ‘Bornholm’ ind på karmakontoen på Folkemødet.

Og hvorfor så dette billede som start på denne blog?

Fordi det var cirka her, jeg besluttede mig for, at jeg ville prøve at bo på Bornholm mindst ét år i mit liv. Resten er historie, for når en virkelig god ide først er plantet på øverste etage hos undertegnede, så er der ikke langt til handling.

© Passion Kommunikation | Louise Skøtt Gadeberg
T: +45 6167 3760 | M: lg@louisegadeberg.dk

© passion.kommunikation | Louise Skøtt Gadeberg | T: +45 6167 3760 | M: lg@louisegadeberg.dk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse på siden optimal. Vi gemmer ikke personlige oplysninger.